Skip to main content
search
VijestiSvijet

Nova sjajna zvijezda Princess Cruises počinje odbrojavati do mediteranskog debija u ljeto 2025.

AAA

Izvor fotografije: Princess Cruises

Princess Cruises je u brodogradilištu Fincantieri danas proslavila početak izgradnje drugog, senzacionalnog broda za krstarenje klase Sphere – Star Princess – službenom ceremonijom polaganja kobilice u Monfalcone-u u Italiji.

Star Princess-ova kobilica teška 500 tona (1,1 milijun funti) svečano je spuštena dizalicom na mjesto na blokovima kobilice u suvom doku. Manevar vođen kompjuterom trajao je samo nekoliko minuta, čime je započeto više od dva miliona radnih sati koji će u finalnoj kalkulaciji ući u izgradnju kruzera.

Nakon tradicionalnog blagoslova i ceremonije, menadžeri Princess i Fincantieri-ja zavarili su Princess Medallion u brod, za koji se vjeruje da donosi sreću brodu i svima koji njime plove.

“Naša višedecenijska saradnja u brodogradnji nastavlja napredovati dok gradimo spektakularne brodove koji su omogućeni najnaprednijom dostupnom tehnologijom, dok istovremeno ulijevamo veličanstvenu italijansku izradu i poštujemo prekrasno naslijeđe dizajna Princess.” rekao je John Padgett, predsjednik Princess Cruises-a.

Star Princess pridružio se svom sestrinskom brodu, Sun Princess, kao najvećem brodu ikada izgrađenom za Princess sa 175.500 tona i kapacitetom 4.300 putnika. Novi brod izgrađen je na platformi koja je izrazito drugačija i jedinstvena za Princess, dizajnirana da istovremeno prihvati nasljeđe Princess dok slavi romantiku mora nudeći dinamičnije, vanjske poglede. Iako je 20 posto veći od bilo kojeg postojećeg broda iz linije, dizajn Star Princess zadržava intimnije okruženje po kojem je Princess poznata, s nekoliko novih i nevjerovatno revolucionarnih prostora kao što su: The Dome, transformacijsko mjesto za zabavu inspirisano terasama Santorinija.

Putnicima će se takođe svidjeti proširene mogućnosti smještaja sa luksuznim kabinama i apartmanima, uzdižući umjetnost opuštanja i spokoja.  Novi brod bit će drugi u floti Princess koji će se pokretati LNG tehnologijom goriva, a takođe se gradi sa najnaprednijim dostupnim održivim inovacijama.

Star Princess debituje u avgustu 2025., a krstarenja su vec sada u prodaji.

Izvor: Princess Cruises

Podijeli vijest:

Leave a Reply