Skip to main content
search
VijestiJadran

Novi brodarski savez dva giganta donosi velike promjene riječkoj luci

AAA

Izvor fotografije: Ivan Nemet / Shutterstock.com

Novi brodarski savez dva giganta u kontejnerskom transportu morem, Maersk i Hapag-Lloyd, koji će u februaru naredne godine početi sa zajedničkom špedicijom širom svijeta, mogao bi donijeti znatno veći kontejnerski promet Rijeci, posebno u svjetlu činjenice da je Maersk je vlasnik APM terminala, koji ima 51 posto vlasničkog udjela u novom kontejnerskom terminalu na zagrebačkom primorju u Rijeci.

Ipak, to je moguća početna prednost od sljedeće godine koja bi to trebala biti u stanju i znati iskoristiti, prije svega osiguranjem protoka robe iz riječke luke do glavnih trenutnih destinacija.

Novi brodarski savez već je najavio svoje glavne ciljeve, kao i rute za transport kontejnera širom sveta, čime je Trst „izbačen“ sa usluge, a luke koje ostaju su Rijeka i slovenački Kopar.

Istovremeno, Rijeka je navedena kao prva na grafičkom prikazu rasporeda pristajanja, što bi je potencijalno dovelo u povoljniji položaj u odnosu na Kopar.

Nova saradnja sa kompanijom Hapag-Lloyd donosi niz inovativnih rješenja u transportu, sa ciljem da se postigne preko devedeset odsto tačnosti u dolascima, u odnosu na planirani raspored.

To ćemo postići, između ostalog, određenim promjenama u odnosu na postojeće usluge, pri čemu će značajnu ulogu imati velika čvorišta, luke u koje će se teret pretovarivati i dalje brodovima slati do krajnjeg odredišta.

Po kom će redosledu brodovi pristajati u Rijeci i Kopru, nezahvalno je sada prognozirati, jer će nova usluga krenuti tek sledeće godine, a sigurno će biti prilagođena potrebama i mogućnostima tržišta, kaže Vodopija.

Direktor Lučke uprave Rijeka Denis Vukorepa pozdravio je mogućnost da Rijeka postane prva luka za pristajanje brodova na kontejnerskom prevozu iz Kine.

Sve što smo do sada uradili po pitanju kontejnerskih terminala, od proširenja Brajdice i povećanja dubine na tom terminalu, do izgradnje novog kontejnerskog terminala na Zagrebačkoj obali, vodi upravo tom cilju, da Rijeka postane glavna kontejnerska luka na sjeveru Jadrana, rekao je Vukorepa.

Izvor: novilist.hr

Podijeli vijest:

Leave a Reply