Skip to main content
search
VijestiNautika

Novi šef tehnologije u Yamaha Marine

AAA

Izvor fotografije: JHVEPhoto / Shutterstock.com

Američka pomorska poslovna jedinica Yamaha imenovala je Grant Suzuki-ja za svog šefa tehnologije, naprednih pomorskih sistema. U novoj ulozi Suzuki će voditi razvojne timove za pomorski napredak, koji su usmjereni na izgradnju Yamaha-ine strategije “C.A.S.E.” (povezanost, autonomne operacije, integrisane usluge i elektrifikacija).

Iz Yamaha-e kažu da će se pod Suzuki-jevim vođstvom razviti buduća rješenja za poboljšanje iskustava nautičara „unapređujući sposobnost i performanse temeljnih linija proizvoda““Grant ima impresivne rezultate u korištenju nauke i tehnologije za pronalaženje rješenja za stvarne probleme. Sa više od 20 godina iskustva u softveru i arhitekturi sistema, njegovo vođstvo pomoći će u pokretanju Yamaha-inog razvoja proizvoda na viši novo.“, rekao je Ben Speciale, predsjednik Američke pomorske poslovne jedinice u Yamaha-i.

Prije dolaska u Yamaha-u, Suzuki je bio direktor Sumitomo Corporation of America, Automotive Group, gdje je razvio tim inženjera za pružanje rješenja u dizajnu, razvoju i implementaciji ugrađenih sistema i rješenja u cloud-u. Doktorirao je primjenjenu fiziku. Japanski je državljanin, a njegova globalna karijera uključuje vrijeme provedeno u Njemačkoj i Michigan-u.

Izvor: Marine Industry News

Podijeli vijest:

Leave a Reply