Skip to main content
search
VijestiSvijet

Novo lice luka za krstarenje Đenova-Savona

AAA

Izvor fotografije: Shutterstock.com

Širokoobuhvatni plan velikih infrastrukturnih projekata je na snazi u putničkim lukama Đenova i Savona i počinje poprimati oblik šireg terminala za krstarenje. Sa preko 40 miliona eura već uloženih za adresiranje glavnih izazova koje globalno postavlja industrija, Western Ligurian Sea Port Authority je sada spreman da ugosti dolazak ultra-velikih kruzera i da osigura laku, sigurnu, integrisanu i održivu pristupačnost za brodove i preko 5 miliona putnika koji godišnje pristižu u Luku Đenova.

Snažan uspjeh i brz razvoj sektora krstarenja ne podstiče samo turizam u gradskim lukama, već i lokalnu prosperitetnu industriju brodogradnje i refita, ključni pokretač italijanske plave ekonomije. Naravno, rast protoka putnika krstarenja kroz obije Luke Đenova i Savona je planiran i upravljan tako da osigura usklađenost sa strožijim standardima u smislu zaštite životne sredine i održivosti. Zapravo, Lučke vlasti su uložile 30 miliona eura u predstojeću instalaciju objekata za napajanje sa obale koji će biti ponuđeni svim kruzerima koji pristaju, sa ciljem smanjenja emisija ugljenika i smanjenja buke u obližnjim urbanim područjima, pošto će brodovi moći isključiti generatore.

Pored toga, građevinski radovi su počeli na Ponte dei Mille Levante sa ciljem proširenja linije gata sa 290 metara na 376 metara kako bi se u potpunoj sigurnosti ugostila najnovija generacija ultra-velikih brodova, uključujući World Class brodove, time opremajući terminal do 2025. sa dva gata opremljena da istovremeno ugoste brodove nove generacije.

Izvor: medcruise.com

Podijeli vijest:

Leave a Reply