Skip to main content
search
VijestiNautikaIstaknute Vijesti

Oceanco otkriva prve detalje o superjahti Hot Lab Superleggera 80

AAA

Izvor fotografije: Shutterstock.com

Oceanco je pružio detaljniji uvid u još jednu superjahtu iz svoje nove kolekcije Simply Custom dužine 80 metara. Nazvana Superleggera 80, dizajnirana je od strane milanskog studija Hot Lab, koji je njene “seksi” linije uporedio sa automobilom iz 1960-ih.

Kolekcija Simply Custom ima za cilj da ponudi provjerenu pomorsku platformu sa različitim izražajnim dizajnom, koji se može znatno prilagoditi. Dizajnirana je da “izazove isti osjećaj divljenja koji se doživljava u prostranom penthaus-u“, Superleggera 80 karakteriše glavni atrijum visine pet metara i “čiste, elegantne krmene linije” koje povezuju infinity bazen (sa staklenom ogradom) sa kupališnom platformom ispod. Na četiri palube jahte raspoređene su i prostrane sofe.

Renderi takođe pružaju uvid u unutrašnjost Superleggere 80. Kroz cijelu jahtu je primijenjena svijetla paleta boja uz bijele lakirane plafone, integrisanu rasvjetu i zakrivljeni namještaj. Među unutrašnjim atrakcijama su teretana sa bočno otvarajućim balkonom i centralni bar sa svjetlarnikom.

Prethodni modeli iz kolekcije Simply Custom uključuju Clarity, koju je dizajnirao Espen Øino, i dva koncepta H2 Design-a, Storm i Portofino. Kolekcija Simply Custom je prvi put predstavljena na Fort Lauderdale International Boat Show 2023.

Izvor: BOAT International

Podijeli vijest:

Leave a Reply