Skip to main content
search
VijestiSvijetIstaknute Vijesti

Oceania Cruises uvodi u upotrebu svoj najnoviji brod Allura prije planiranog vremena

AAA

Izvor fotografije: nclhltd.com

Oceania Cruises, vodeća svjetska kruzerska linija fokusirana na kulinarstvo i destinacije, danas je najavila da će njen najnoviji brod Allura započeti sa radom nedjelju dana ranije nego što je planirano. Predviđeno je da se pridruži floti tokom ljeta 2025. godine, a njeno inauguralno putovanje će krenuti iz Trsta, Italija, 18. jula 2025. godine, krstareći šest dana do Atine, sa zaustavljanjima u draguljima Istočnog Mediterana, uključujući Rijeku; Ravenna; Dubrovnik; i Kotor.

Za goste koji su rezervisali originalno inauguralno putovanje koje počinje 24. jula 2025. godine, Oceania Cruises je ponudila pristup rezervaciji prvog putovanja prije nego što je ono pušteno u javnu prodaju.

Nakon ljetnje sezone na Mediteranu, Allura će zaploviti prema Kanadi i Novoj Engleskoj, gdje će održati niz impresivnih putovanja po Sjevernoj Americi, prije nego što započne svoju premijernu zimsku sezonu na Karibima, sa matičnom lukom u Miami-ju. Za nove putnike koji žele isprobati ultra-premijum odmor, linija je uvela četvorodnevno putovanje “Taste of Oceania Cruises” sa polaskom i povratkom iz New York-a od 30. septembra do 4. oktobra 2025. godine.

“Zahvaljujući napretku koji su postigli naši cijenjeni partneri u Fincantieri-ju, oduševljeni smo što možemo predstaviti Allura-u sedmicu ranije nego što je planirano,” rekao je Frank A. Del Rio, predsjednik Oceania Cruises.

Novoimenovani izvršni kulinarski direktori Oceania Cruises, kuvari Alexis Quaretti i Eric Barale, rade sa talentovanim timom kako bi osmislili novi meni u svim restoranima na brodu Allura.

“Oceania Cruises je kruzerska linija koju su osnovali gurmani, i hrana je srce svega što radimo,” rekao je kuvar Alex. “Tim i ja trenutno testiramo i isprobavamo sjajan izbor vafla i palačinki, u kojima će naši gosti moći uživati naredne godine na brodu. Naši gosti će imati priliku da prilagode svoje vafle i palačinke, koje će se pripremati po narudžbi, kako bi bili savršeno personalizovani.”

Allura je osmi brod za Oceania Cruises i drugi brod klase Allura sa kapacitetom od 1.200 gostiju.

Izvor: nclhltd.com

Podijeli vijest:

Leave a Reply