Skip to main content
search
VijestiCrna GoraIstaknute Vijesti

Od sada i megajahte mogu da uplove u Tivat – Uprava Porto Montenegra preregistrirala dio marine

AAA

Izvor fotografije: Shutterstock.com

Menadžment Marine Porto Montenegro u saradnji sa Ministarstvom saobraćaja i pomorstva uspješno je preregistrovao dio marine u trgovačku luku.

“Na taj način su otklonjene sve zakonske barijere koje se tiču prijema i ostalih vrsta plovnih objekata u našoj luci.” navodi se u saopštenju Porto Montenegra.
Shodno posljednjim zakonskim promjenama, prvenstveno Uredbi o uslovima koje moraju imati luke razvrstane prema vrsti pomorskog saobraćaja i namjeni, lukama je omogućeno da promijene svoju namjenu i u dijelu marine prošire svoju djelatnost.
“Ovo rješenje će omogućiti prijem i najvećih megajahti na svijetu, koje su često registrovane kao luksuzni putnički brodovi, a koji do sada nisu mogli uploviti u Porto Montenegro u Tivtu.” dodaje se u saopštenju.
Ovo je, kako su ocijenili, dokaz da je Ministarstvo saobraćaja i pomorstva na čelu sa ministrom Filipom Radulovićem prepoznalo značaj pomorstva zbog čega intenzivno radi na unapređenju stanja u ovom sektoru.
“Takođe, ukoliko se pokaže interesovanje, u Porto Montenegru će boraviti i manji putnički brodovi koji do sada nisu dolazili u Crnu Goru. Očekuje se da će ovo povećati dolazak turista u Tivat, što će imati pozitivan uticaj na lokalnu ekonomiju i razvoj turističke ponude.” navodi se u saopštenju.
Menadžment Marine Porto Montenegro, kako se zaključuje, ostaje posvećen unapređenju svojih usluga i infrastrukture, te nastavku saradnje sa relevantnim institucijama kako bi se osigurao dalji razvoj i prosperitet marine i Tivta kao turističke destinacije.

Izvor: eKapija

Podijeli vijest:

Leave a Reply