Skip to main content
search
VijestiNautika

Odbrojavanje do 14. izdanja “YARE-a”: očekuje se preko 100 kapetana superjahti

AAA

Izvor fotografije: YARE

Malo vremena je ostalo do 14. izdanja “YARE-a”, događaja koji, sa svojom mrežom profesionalaca, okuplja vještine, inovacije i izvrsnost u svijetu nautike. Od 13. do 15. marta, teritorija od Carrare do Livorna, sa srcem u Viareggio-u i Versilia-i, biće domaćin ovog izuzetnog događaja, koji je obogaćen novim nijansama i mogućnostima za profesionalce u sektoru.

Među kompanijama učesnicama su “Adriatic 42”, “Lusben”, “Overmarine Group”, “Sanlorenzo”, “Palumbo Superyacht”, “Feadship”, “Cantiere Rossini”, “NCA Refit”, “Lurssen”, “Oceanco”, “RINA”, “Boero”, “Marina Port Vell”, i mnoge druge kompanije međunarodne izvrsnosti u svijetu remonta i prodaje. Protagonisti manifestacije biće preko 100 međunarodnih kapetana, sa značajnom delegacijom koja stiže iz Grčke i Turske, zatim predstavnici jedrilica i motornih jahti od 24 do preko 90 metara, sa većom zastupljenošću jahti između 40 i 70 metara. Kapetani će biti uključeni u “District Tour”, koji će uključivati tri zaustavljanja duž toskanske obale i, kao i obično, u sastancima “face to face” sa kompanijama tokom, „B2C Meet the Captains“, koji je premašio 1.600 sastanaka u prošlom izdanju.

Novi i posebno važan element ovogodišnjeg izdanja je novi “MARE” format, akronim za “Mediterranean Alliance of Refit Excellence”, trenutak diskusije stručnjaka iz svijeta infrastrukture, turističkih luka i regiona posvećenih jahtingu u istočnom i zapadnom Mediteranu. Format će se posebno fokusirati na promjene na tržištu i uticaj novih oblasti plovidbe, u zajedničkoj analizi strategija koje će se sprovoditi u budućnosti.

“YARE” nije samo privilegovano mjesto sastanka za sektorske operatere, već i trenutak za diskusiju i širenje. Ove godine će, naime, biti i predstavljanje knjige „Nautica. Priča smo mi“, obogaćen sa 40 intervjua sa protagonistima sektora, koje je napravio “NAVIGO” u saradnji sa “ISYL” fondacijom i uz podršku Fondacije “Cassa di Risparmio di Lucca”.

Izvor: dailynautica.com

Podijeli vijest:

Leave a Reply