Skip to main content
search
VijestiSvijet

Odobren grant za unaprijeđenje sigurnosti luke Long Beach

AAA

Izvor fotografije: ADLC / Shutterstock.com

Ministarstvo za unutrašnju bezbjednost Sjedinjenih Država dodijelilo je grant od 2,72 miliona američkih dolara sa ciljem unaprijeđenja sigurnosti luke Long Beach, kako bi se time obezbijedilo sigurno i efikasno kretanje teretnih brodova u hitnim situacijama.

Zapravo, kako iz luke najavljuju, sredstva će biti usmjerena ka modernizaciji osnovne sigurnosne mreže, jačanju postojećih sigurnosnih sistema, te unaprijeđenju otpornosti i neometanom obavljanju poslova u slučaju katastrofe izazvane nepredviđenim okolnostima.

Pored toga, program grantova za bezbjednost u lukama Ministarstva za unutrašnju bezbjednost dodjeljuje sredstva državnim, lokalnim i privatnim agencijama za bezbjednosne projekte koji štite infrastrukturu luke od terorizma, poboljšavaju upravljanje rizicima u pomorskoj bezbjednosti i jačaju protokole za ublažavanje bezbjednosti.

Pored toga, Bobby Olvera Jr. otpočeo je svoj mandat kao predsjednik odbora luke i najavio svoje ciljeve za povećanje angažmana zajednice i povezivanje partnerskih industrija sa lokalnim školama u narednoj godini u luci Long Beach.

“Neki od najvažnijih poslova koje obavljamo podrazumijevaju uključivanje zajednice i podsticanje studenata da učestvuju u našim obrazovnim programima za osnaživanje radne snage.”, rekao je Olvera, koji je zamijenio komesara luke Sharon L. Weissman-a, obavljajući dužnost predsjednika odbora proteklih 12 mjeseci.

Posebno je istakao da namjerava ojačati veze luke sa obližnjim naseljima koja najviše utiču na operacije luke, posebno onima u Zapadnom i Sjevernom Long Beach-u.

Dodao je, takođe da želi povećati podršku odbora Lučkim obrazovnim programima, kao što su Academy of Global Logistic u srednjoj školi Cabrillo High School u Zapadnom Long Beach-u i ACE Academy u srednjoj školi Jordan High School, smještena u Sjevernom Long Beach-u.

Na kraju, otkrio je svoje planove za saradnju sa partnerskim industrijama u cilju doniranja novih alata i opreme za radionice u lokalnim srednjim školama.

Izvor: Container News

Podijeli vijest:

Leave a Reply