Skip to main content
search
VijestiNautika

Otkrivena prva svjetska super podmornica za milijardere

By 05/02/2024March 12th, 2024Nema komentara
AAA

Shutterstock AI generated

U svijetu gdje milijarderi poput Jeff Bezos-a i Roman Abramovič-a plove morima u ogromnim plovilima poznatim kao superjahte, sada je možda došlo vrijeme da istraže dubine okeana sa stilom. Austrijska dizajnerska kompanija možda je pronašla rješenje predstavljajući prvu svjetsku super podmornicu, opisanu kao ‘budućnost’.

Nazvana “Migaloo M5”, ova podvodna super podmornica dugačka je 166 metara. Može smjestiti 20 putnika i 40 članova posade, ostajući zaronjena ispod talasa do četiri sedmice, prenosi Daily Mail.

Opremljena bazenom, vinskim podrumom i bioskopom, ova luksuzna podmornica dolazi sa cijenom od 2 milijarde dolara, čineći je ekskluzivnom za najbogatije na svijetu. Dizajnerski stručnjaci u Migaloo-u u Grazu, Austrija, kreirali su podmornicu koja može zaroniti do 250 metara, a ime je dobila po bijelom grbavom kitu.

Christian Gumpold, izvršni direktor, podijelio je sa Times-om da njihova ciljana publika uključuje progresivne milijardere, bez obzira jesu li prije plovili na superjahtama ili ne, koji traže izuzetne nivoe ekskluziviteta, sigurnosti, avanture ili jedinstvenih iskustava.

“Stvaranje nečeg potpuno novog zahtijeva značajna finansijska sredstva, obiman vremenski okvir za dizajn i izgradnju, te mnoštvo odluka”, rekao je Gumpold.

Gumpold je otkrio da Migaloo trenutno vodi razgovore sa ‘zainteresovanim stranama’ za projekat podmornice. Međutim, u ovom trenutku odlučio je ne otkrivati njihova imena, kako je izvijestio Daily Mail.

Izvor: Greek Reporter

Podijeli vijest:

Leave a Reply