Skip to main content
search
VijestiZabava

Ovaj novi prilagođeni privatni avion ima salon sa sopstvenim tušem

AAA

Izvor fotografije: Airbus Corporate Jets press

Nedavno završen korporativni interijer drugog ACJ TwoTwenty predstavlja značajno drugačiji dizajn u odnosu na prethodni model, koji je više podsjećao na ambijent noćnog kluba. Drugi avion predan je svojim novim vlasnicima u Comlux završnom centru u Indianapolis-u, s posebno dizajniranim interijerom.

Interijer ovog aviona podijeljen je na šest zona, uključujući prednji i glavni salon, toalete u prednjem i srednjem dijelu, kuhinju opremljenu svim potrebnim uređajima i apartman na zadnjem dijelu. Avion može da primi ukupno 18 putnika, s tim što deset sjedišta može da se transformiše u ležajeve. Glavni salon je opremljen stolovima postavljenim između dva niza stolica, namijenjenih za obroke ili sastanke, i sadrži L-oblikovanu sofu obloženu mornarsko plavom kožom. Svako sjedište ima individualne kontrole za audio i ostale sisteme na brodu. Avion je opremljen Panasonic-ovim prilagođenim KU band sistemom za neprekidnu povezanost, a dizajniran je za letove u trajanju do 12 sati ili do 5.650 nautičkih milja.

Nakon što je prvi interijer završen za oko 14 mjeseci, najnoviji ACJ 220 je dovršen za otprilike osam mjeseci. Očekuje se da će proces postati efikasniji sa vremenom. Comlux je potpisao ugovor sa Airbus-om za kupovinu prvih 15 ACJ 220 modela, od kojih će se četiri do šest obraditi u objektu u Indianapolis-u počevši od 2026. godine.

Comlux objekat je velik i obuhvata više odjeljenja, uključujući dizajnerski salon i salu za sastanke za klijente. Budući da sve u avionu mora biti lagano i otporno na vatru da bi prošlo sertifikaciju, često su potrebna kreativna riješenja. Za kamene radne površine koristi se znatno lakši kompozitni materijal, dok su prave furnirske ploče, izuzetno tanke, lijepljene za akustične panele od pjene. Montažni elementi kao što su kuhinje, toaleti i prostori za odlaganje završavaju se u radionicama prije nego što se premjeste u maketu aviona, kombinujući umjetnost i tehnologiju u procesu koji štedi vrijeme i novac, bez kompromisa u kvalitetu.

Izvor: Robb Report

Podijeli vijest:

Leave a Reply