Skip to main content
search
VijestiSvijet

Peninsula debitovala snabdijevanje LNG-a u Alhekiras-u

AAA

Izvor fotografije: Vytautas Kielaitis / Shutterstock.com

Peninsula, globalni dobavljač goriva sa sjedištem u Španiji, započeo je usluge snabdijevanja LNG-om u luci Alhekiras-a uz pomoć svog potpuno novog broda za snabdijevanje, ‘Levante LNG’.

Debi isporuke LNG goriva u Alhekiras-u bio je trenutak kada je snabdijeven najnoviji kruzer “Icon of the Seas”, koji je izgrađen krajem 2023. godine u brodogradilištu Meyer Turku i u vlasništvu Royal Caribbean Group.

Za Peninsula-u i Autoridad Portuaria de la Bahia de Algeciras (APBA) ovo predstavlja prekretnicu. Peninsula je već obavila brojne operacije snabdijevanja LNG gorivom u drugim lukama širom svijeta.

Prema riječima Peninsula-e, dodatak luci Alhekiras-a pomoći će im da pruže rješenja sa manje ugljenika za rastući broj brodova koji koriste LNG u globalnoj floti.

Nacho de Miguel, vođa alternativnih goriva i održivosti u Peninsula-i, izjavio je: “Kao jedini tradicionalni nezavisni dobavljač goriva koji je razvio poslovanje sa LNG-om, već pružamo našim klijentima LNG rješenja kako bismo im odmah omogućili dekarbonizaciju operacija.”

Izvor: Shipping Telegraph

Podijeli vijest:

Leave a Reply