Skip to main content
search
VijestiJadran

Peter Corfitsen preuzima kormilo Rijeka Gateway-a

AAA

Izvor fotografije: Shutterstock.com

Peter Corfitsen je od 1. aprila preuzeo dužnost generalnog direktora Rijeka Gateway-a, kompanije koja upravlja novim kontejnerskim terminalom na Zagrebačkoj obali, saopšteno je juče iz ove kompanije u zajedničkom vlasništvu APM Terminals-a, “ćerke” brodarske kompanije, gigant A.P. Moller – Maersk, koji drži 51 odsto vlasničkog udjela i ENNA Logica, koja posluje u sastavu domaće Energia naturalis grupe i drži 49 odsto vlasništva.

Na ovoj poziciji Corfitsen će naslijediti Holanđanina Koen Benders-a, koji vodi projekat izgradnje i opremanja terminala otkako je Rijeka Gateway preuzeo koncesiju na kontejnerskom terminalu. Benders, prema saopštenju za javnost Rijeka Gateway-a, ostaje u kompaniji kao direktor projekta.

Peter Corfitsen u Rijeka Gateway dolazi iz A.P. Moller – Maersk, kojem se pridružio 1990. godine kao brodski pripravnik, a od tada je radio na različitim vodećim i strateškim pozicijama u Evropi, Latinskoj Americi i Aziji. Tokom protekle tri godine, bio je izvršni direktor kompanije Maersk Air Cargo, gdje je vodio i upravljao transformacijom iz Star Air-a u Maersk Air Cargo, poslovnu jedinicu koja je Maersk-ov interni operater aviona, zadovoljavajući potrebe raznolikog portfelja kupaca.

“Srećan sam što sam postao dio ovog projekta, izuzetno važnog za Rijeku, Hrvatsku i srednju Evropu, gdje postajemo ulazna tačka za trgovinu robom i značajna poluga razvoja u regionu. Lično se osjećam entuzijastično jer se pridružujem talentovanom timu, punom energije za nove korake u saradnji sa poslovnim partnerima, nadležnima i budućim klijentima terminala.”, rekao je Corfitsen povodom svog imenovanja na novu funkciju.

Izvor: novilist.hr

Podijeli vijest:

Leave a Reply