Skip to main content
search
VijestiSvijet

Peter Döhle kupio kontejnerske brodove od Marinakisa

AAA

Izvor fotografije: Shutterstock.com

Peter Döhle Schiffahrts je kupio tri kontejnerska broda od Capital Product Partners, američkog preduzeća koje podržava Evangelos Marinakis, težeći ka tome da postane isključivo operator LNG brodova.

Baze podataka S&P sugerišu da je vlasnik i operater brodova za prevoz kontejnera i rasutih tereta iz Hamburga preuzeo brodove Athos, Aristomenis i Athenian, kapaciteta 9.954 TEU, po cijeni od 51 milion dolara za svaki.

Trio izgrađen 2011. godine u brodogradilištu Samsung Heavy, koji trenutno plovi pod čarterom Hapag-Lloyd-a, procjenjuje se na oko 164 miliona dolara od strane VesselsValue.

“Ove akvizicije lijepo se uklapaju u flotu Döhle-a kojoj je nedostajalo brodova između 6.700 TEU i 13.371 TEU.” napomenuli su analitičari kontejnerskog brodarstva u Alphaliner-u u najnovijem izvještaju.

U novembru prošle godine, Capital je najavio planove za povlačenje iz segmenta kontejnerskog transporta i fokusiranje na LNG brodove. Kampanja prodaje kontejnerskih brodova počela je u decembru, a kompanija je od tada prodala sedam brodova, uključujući i sestrinske brodove izgrađene 2008. godine, kapaciteta 5.100 TEU, Fos Express i Seattle Express, koji su takođe povezani sa njemačkim kupcima.

Izvor: Splash247

Podijeli vijest:

Leave a Reply