Skip to main content
search
VijestiSvijet

PIL postao prva pomorska linija koja je ostvarila potpunu integraciju sa platformom SGTraDex

AAA

Izvor fotografije: Shutterstock.com

Pacific International Lines (PIL) je postala prva pomorska kompanija koja je ostvarila potpunu integraciju sa platformom za razmjenu trgovinskih podataka Singapura (SGTraDex), čime je napravila značajan korak ka globalnoj digitalizaciji u svojim pomorskim operacijama. Ovaj uspjeh, ostvaren u saradnji sa KPI OceanConnect, predstavlja transformacioni korak naprijed u efikasnosti i transparentnosti pomorskih operacija.

Integracija, započeta početkom 2023. godine i završena u decembru iste godine, omogućila je PIL-u da iskoristi SGTraDex za poboljšanje načina vođenja transakcija sa svojim dionicima, uključujući dobavljače i finansijske institucije. Kao dio integracije, PIL je uspješno izveo transakciju bunkeringa u inostranstvu sa KPI OceanConnect, demonstrirajući izvodljivost korišćenja SGTraDex-a za transakcije van Singapura. Ova značajna transakcija pokazala je potencijal “highway podataka” za pojednostavljenje kompleksnih procesa i olakšavanje glatke saradnje između pomorskih linija i njihovog lanca korisnika.

“Ono što smo postigli u PIL-u sa našim partnerima pokazuje da su kolektivni napori i posvećenost zaista korisni i efikasni u poboljšanju efikasnosti putem digitalizacije u pomorskoj industriji.” – rekao je Goh Chung Hun, šef odjeljenja flote u PIL-u.

Robusna platforma SGTraDex ne samo da omogućava besprekorne transakcije, već i transformiše način na koji pomorska industrija funkcioniše. Ova integracija označava prelazak ka više povezanom i efikasnijem pomorskom ekosistemu, konačno koristeći svim uključenim stranama.

Izvor: Safety4Sea

Podijeli vijest:

Leave a Reply