Skip to main content
search
VijestiSvijet

PIL se nada da će privući LNG-iskusne pomorce

By 04/12/2023December 6th, 2023Nema komentara
AAA

Izvor fotografije: Shutterstock.com

Kompanija sa sjedištem u Singapuru, Pacific International Lines (PIL), trenutno je u potrazi za pomorcima koji imaju iskustvo u upravljanju dual fuel brodovima na LNG ili LNG carriers-ima.

PIL je naručio osam novih dual fuel brodova na LNG, koji uključuju brodove kapaciteta 14.000 TEU i 8.000 TEU. Ti brodovi se grade u brodogradilištima Jiangnan i Yangzijiang u Kini, a isporuka se očekuje od 2024. do 2025. godine.

Govoreći na konferenciji Marine Fuels 360 u Singapuru 28. novembra, generalni menadžer PIL-a, Goh Chung Hun, rekao je: “To će biti prvi dual fuel brodovi na LNG u našoj floti. Svi smo veoma uzbuđeni, ali imamo izazov da nađemo (sposobnu) posadu. Mislim da je to izazov sa kojima se suočava mnogo naših kolega.”

Goh je naglasio da trenutna posada PIL-a ima ograničeno znanje o pogonu na LNG.

Nastavio je: “Postoji nekoliko aspekata na kojima aktivno i agresivno radimo. Jedan je obuka naše postojeće posade, posebno izabranih iz našeg trenutnog tima. Tu je akademska obuka, teorijska obuka od strane akademskih institucija. I naravno, mora biti i fizičko prisustvo pri bunkeringu.

Postoji i dio regrutacije, pokušaj da se pronađe posada sa iskustvom na dual fuel brodovima na LNG ili onih koji su plovili na brodovima za prevoz gasa, uključujući i brodove za prevoz LPG-a. Budimo iskreni… što se tiče tog aspekta, to je igra nulte sume… ja uzimam od vas, vi uzimate od mene… postoji samo taj krug posade koji se vrti. Moramo pokrenuti inicijativu, a što se tiče zadržavanja, danas smo 12 mjeseci udaljeni od isporuke našeg prvog broda sa dvostrukim pogonom na LNG.” – rekao je Goh i dodao:

“Identifikovali smo nekoliko naših boljih članova posade i počeli smo sa njihovom obukom. Moramo se potruditi da kada brodovi budu isporučeni, oni i dalje budu sa nama. Inače, obučavali smo ih šest mjeseci i oni odu da se pridruže drugim brodarskim kompanijama. Dakle, to su stvarne brige i razmatranja u vezi sa pripremom posade za preuzimanje naših dual fuel brodova na LNG.”

Izvor: Container News

Podijeli vijest:

Leave a Reply