Skip to main content
search
VijestiNautika

Ploveća umjetnička galerija plovi Mediteranom ugostivši 2.000 posjetilaca dnevno

By 25/03/2024March 26th, 2024Nema komentara
AAA

Izvor fotografije: Art Explora

Novi putujući kulturni festival ploviće Mediteranom na Art Explora — velikom katamaranu koji će dnevno na brodu ugostiti do 2.000 posjetilaca, besplatno.

Fondacija Art Explora, koju je osnovao preduzetnik Frédéric Jousset 2019. godine, potvrdila je da će se prvi festival Art Explora održati na brodu, u partnerstvu sa francuskim kulturnim institucijama Muzej Louvre, IRCAM x Centre Pompidou, kao i na gatu u izložbenim paviljonima koje je dizajnirao Jean-Michel Wilmotte i u raznim prostorima u gradovima domaćinima.

Nakon ‘preinauguralne’ posjete Malti od 21. do 31. marta 2024. i zaustavljanja u Veneciji tokom Biennalea grada, ‘inauguralna’ luka poziva biće u Marseille-u od 6. do 18. juna 2024.

Art Explora je predstavljen kao prvi muzejski brod na svijetu, koji plovi okeanima svijeta sa misijom da posjetiocima pruži inovativna umjetnička i kulturna iskustva široj publici, potpuno besplatno.

Od prve polovine 2024. do druge polovine 2026., muzejski brod i njegov festival Art Explora posjetiće 20 luka u 15 zemalja oko Mediterana. Fondacija navodi da će ovaj festival pružiti umjetnicima, kustosima izložbi, institucijama, neprofitnim organizacijama i nevladinim organizacijama priliku da dopru do svih publika oko festivala čiji je sadržaj ukorijenjen u nasljeđu i problemima svake posjećene zemlje.

Izvor: marineindustrynews.co.uk

Podijeli vijest:

Leave a Reply