Skip to main content
search
VijestiSvijet

Pokrenut je apel zbog straha za posade uvučene u brodsku krizu Crvenog mora

AAA

Izvor fotografije: Shutterstock.com

Sailors’ Society uputilo je hitan krizni apel nakon rastuće zabrinutosti zbog napada na brodove u Crvenom moru. Crisis Response Network naglašava da, iako su problemi u lancu snabdijevanja i finansijske posljedice preusmjeravanja brodova dobili veliku pažnju, postoji velika ljudska cijena za pomorce koji su uvučeni u sukobu.

Oni jednostavno rade svoj posao transportujući više od 90% svega što koristimo i posjedujemo.

Ona je naglasila da će svaki pomorac koji se danas približi Crvenom moru biti “izuzetno zabrinut” i da skretanje oko Rta dobre nade takođe donosi izazove sa tropskim ciklonom koji je pogodio Mauricius i strahom od piraterije oko Somalije i Gvinejskog zaliva.

“U najmanju ruku će biti odgođeni da se vrate kući voljenim osobama od kojih su već razdvojeni mnogo mjeseci”, dodao je Baade.

Evropski parlament usvojio je Rezoluciju kojom se osuđuje nedavni napad na trgovački brod u Crvenom moru i poziva na hitne i usklađene napore EU, uključujući pomorsku operaciju.

Tokom sastanka sa predstavnicima pomorske industrije, Arsenio Dominguez, novi generalni sekretar IMO-a, ponovio je poruku da su pomorci nevine žrtve u nestabilnoj situaciji na Crvenom moru.

Izvor: Splash247

Podijeli vijest:

Leave a Reply