Skip to main content
search
VijestiSvijet

Pomorske kompanije preduzimaju prve korake ka povratku na Crveno more

AAA

Izvor fotografije: VladSV / Shutterstock.com

CMA CGM povećava broj brodova koji putuju kroz Suecki kanal, saopšteno je u utorak, pridružujući se kompaniji Maersk u povratku u to područje nakon napora koje predvode SAD da spriječe napade.

CMA CGM je izvršio dubinsku procjenu sigurnosnog okruženje navodi se u saopštenju.

“Trenutno smišljamo planove za postepeno povećanje broja brodova koji prolaze kroz Suecki kanal. Stalno pratimo situaciju i spremni smo da promptno preispitamo i prilagodimo naše planove po potrebi”.

Kompanija je prošle nedjelje saopštila da će preusmjeriti 25 brodova do kraja godine kako bi izbjegla to područje.

Maersk sa sjedištem u Danskoj saopštio je u nedjelju da se priprema za nastavak brodskih operacija u Crvenom moru i Adenskom zalivu, pozivajući se na raspoređivanje vojne operacije koju predvode SAD osmišljene da osigura bezbjednost trgovine u tom području.

Maersk nije odgovorio kada će vratiti brodove u Suecki kanal i kakvu je pomoć dobio od pomorskih snaga predvođenih SAD-om.

U obavještenju objavljenom na svojoj web stranici u utorak, CMA CGM je naveo 28 svojih brodova koji su preusmjereni oko Rta dobre nade, u poređenju sa 22 na prethodnoj listi objavljenoj prošlog četvrtka.

CMA CGM je među kontejnerskim linijama koje su uvele dodatne naknade zbog preusmjeravanja brodova, što je dodatno povećalo troškove pomorskog transporta.

Izvor: Hellenic Shipping News

Podijeli vijest:

Leave a Reply