Skip to main content
search
VijestiNautika

Porinuta druga Baglietto T52 jahta Infinity

By 26/02/2024February 27th, 2024Nema komentara
AAA

Izvor fotografije: Baglietto press

Porodica zaljubljenika u krstarenje sa nestrpljenjem je pratila kako njihova najnovija jahta, Baglietto T52 model po imenu Infinity, dotiče talase italijanskih obala. Ovaj ponos flote označava drugi po redu model serije T52.

Kao i njezina prethodnica, Infinity se ističe sa impozantnom palubom za sunčanje dužine 24 metra, koja pruža savršeni spoj otvorenog prostora i diskretno zaklonjenih kutaka zahvaljujući elegantno dizajniranim lukovima.

Infinity donosi i niz drugih karakteristika koje dijeli sa prvim modelom T52, uključujući prostor u više nivoa, koji se proteže od same vodene linije do ulaza u glavni salon, kao i bazen koji se može pretvoriti u ravan prostor palube kada nije u upotrebi. Za dodatni doživljaj prostranosti, stakleni zidovi od poda do plafona sa strane palube mogu se klizno otvoriti, dok se zadnji zid otvara poput harmonike.

Međutim, to ne znači da su sve karakteristike identične prvom modelu. Infinity se odlikuje po dva značajna inovativna rješenja, uključujući glavnu kabinu sa pristupom spoljnoj teretani, naglašavajući važnost vježbanja na svježem vazduhu. Osim toga, za razliku od hibridnog pogona, Infinity se oslanja na tradicionalne Caterpillar motore, a predstojeći testovi na moru trebali bi potvrditi maksimalnu brzinu od 16 čvorova.

Posebno je važno istaknuti dugogodišnju saradnju između Baglietto-a i Francesco Paszkowskog Design-a, zaduženog za dizajn i unutrašnjost jahte, koja traje od 1992. godine, što Infinity čini još jednim izvanrednim primjerkom njihove zajedničke posvećenosti izvrsnosti.

Izvor: Megayacht News

Podijeli vijest:

Leave a Reply