Skip to main content
search
VijestiCrna GoraSport

Posthumno priznanje grada Podgorice Petru Porobiću

AAA

Izvor fotografije: VSCG

Stručna komisija za izbor najuspješnijih sportista, sportskih radnika i sportskih kolektiva Sekretarijata za sport Podgorice, na osnovu predloga sportskih organizacija iz Glavnog grada Crne Gore, donijela je odluku da posthumno dodijeli plaketu zaslužnom sportskom radniku, vaterpolo treneru Petru Porobiću za doprinos razvoju vaterpolo sporta u Podgorici.

Porobić je kao selektor vaterpolo reprezentacije, a posebno kao predsjednik Stučnog savjeta VSCG, od 2012. do 2014. godine dao veliki doprinos da Podgorica, poslije Herceg Novog, Kotora , Budve i Nikšića, postane poznati centar crnogorskog vaterpola. Izgradnjom bazena i formiranjem dva kluba, “Budućnost” i “Aquatic Verde”, krenuo je da se, po Porobićevoj ideji, razvija rad sa mladima koji su još za njegovog života počeli sa zapaženim rezultatima na domaćoj i regionalnoj klupskoj sceni. Podgorica je izgradnjom bazena postala centar za reprezentativne i klupske manifestacije svjetskih, evropskih i regonalnih, odnosno domaćih takmičenja u vaterpolu.

Nažalost poshumno, priznanje za uspješan i plodonosan rad Petra Porobića predstavlja lijep gest koji je obradovao sve vaterpolo radnike u njegovom Herceg Novom i Boki.

Izvor: rthn.co.me

Podijeli vijest:

Leave a Reply