Skip to main content
search
VijestiNautika

Praćenje ronilaca podvodnim robotom uz pomoć vještačke inteligencije

By 28/02/2024March 1st, 2024Nema komentara
AAA

Izvor fotografije: Shutterstock.com

AI Diver Tracking – revolucionarna tehnologija koja koristi ekskluzivne algoritme FIFISH-a.

Ova funkcija se zasniva na Qysea-inom algoritmu za filtriranje slika koji pokreće AI sa onim što naziva naprednom tehnologijom vizuelnog prepoznavanja. Kompanija kaže da je u stanju da identifikuje pokrete ronioca, sprovede automatsku analizu u realnom vremenu i postigne precizno podvodno vizuelno praćenje.

Sistem ima tri stepena upotrebe. Prvi, nudi režim za jednu osobu koji omogućava Qysea-inim FIFISH robotima da prate jednog ronioca iz brojnih uglova, uključujući bočne, zadnje, gornje i donje strane u različitim pozicijama, sve dok se prilagođavaju različitim podvodnim okruženjima.

Drugi, sistem za praćenje je u stanju da prati više ronilaca. Kako se grupa razilazi, podvodni dron je u stanju da se povuče na jasnu vidljivost na svim subjektima. Kada se koriste tokom sinhronizovanog plivanja, Qysea izjavljuje da njihovi dronovi FIFISH mogu pratiti od pozadi, voditi sa prednje strane ili snimati bočne poglede grupe.

Treća funkcija AI Diver Tracking-a podržava praćenje u realnom vremenu, koje sinhronizuje podvodne i površinske poglede preko mobilne aplikacije kompanije.

„AI Diver Tracking obezbjeđuje kontinuirano praćenje ronilaca u podvodnom inženjeringu, pružajući ažuriranja u realnom vremenu. Povećavajući bezjbednost života u izazovnim podvodnim okruženjima, sinhronizuje snimke za osoblje na kopnu. AI Diver Tracking može da prati više ronilaca, nudeći stabilno praćenje i podršku kao što je čišćenje morskog otpada.“, kaže Qysea.

Funkcija AI Diver Tracking je dostupna od 15. januara 2024. kao dio besplatne nadogradnje softvera za podvodnog robota FIFISH V-EVO, dok će za ostale aktuelne modele FIFISH nadogradnja uslijediti ubrzo nakon toga.

Izvor: petapixel.com

Podijeli vijest:

Leave a Reply