Skip to main content
search
VijestiSvijet

Predstojeća era sa smanjenim brojem posade u fokusu

AAA

Izvor fotografije: Shutterstock.com

Hoće li broj članova posade na brodovima uskoro opasti? Ovo je glavna priča u junskom izdanju Splash Extra, nakon vijesti sa početka mjeseca da je tehnološka firma Kongsberg Maritime dobila principijelno odobrenje od klasifikacionog društva DNV za omogućavanje prenosa uloge glavnog inženjera sa broda na kontrolni centar na obali.

Da li ovo označava početak procesa ka autonomnim brodovima, debatuje se u današnjoj glavnoj priči, pri čemu vodeći menadžeri brodova, stručnjaci za posade, akademici i konsultanti analiziraju prednosti i mane premiještanja uloga na obalu.

Na drugim stranama izdanja nalaze se redovni komentari o tržištima, zaključci sa ovogodišnjeg okupljanja Posidonia u Atini, najbolji analitički izvještaji, detaljan pregled tržišta kupoprodaje, dok se junski specijalni prilog bavi uticajem krize u brodarstvu na Crvenom moru na ekonomiju Egipta.

Objavljuje se posljednje srijede svakog mjeseca i košta samo 200 dolara godišnje, Splash Extra pruža sažet mjesečni pregled, osiguravajući da čitaoci budu u toku sa pravcem kretanja tržišta brodarstva.

Izvor: Splash247

Podijeli vijest:

Leave a Reply