Skip to main content
search
VijestiCrna GoraSport

Prijem za Dukića i Markovića: Milivoje Dukić osigurao učešće na Olimpijskim igrama u Parizu 2024.

AAA

Izvor fotografije: gov.me

U znak priznanja za izuzetne sportske rezultate, potpredsjednik Vlade za demografiju i mlade, i ministar sporta i mladih, Dragoslav Šćekić, organizovao je svečani prijem za jedriličare Milivoja Dukića i Iliju Markovića. Ovaj događaj održan je u prostorijama Ministarstva sporta i mladih, gdje je istaknuto značajno dostignuće Milivoja Dukića na Svjetskom prvenstvu u jedrenju.

Na takmičenju koje je održano u Australiji, u klasi ILCA7, Dukić je postigao istorijski uspjeh za crnogorski sport osiguravši Crnoj Gori prvu normu za Olimpijske igre koje će se održati u Parizu 2024. godine. Njegov kolega, Ilija Marković, takođe se takmičio na prvenstvu, pokazavši visok nivo vještine i predanosti.

Ministar Šćekić je izrazio veliko zadovoljstvo ostvarenim rezultatima, naglasivši da je ovaj uspjeh velika motivacija za sve crnogorske sportiste. Milivoju Dukiću, koji se priprema za nadolazeće izazove na Olimpijskim igrama, ministar je poželio “dobar vjetar na regati u Marseju”.

Osim toga, za Dukića, nastup na Olimpijskim igrama u Parizu biće njegov četvrti uzastopni odlazak na Olimpijadu. Njegovo najistaknutije dostignuće dosad je bilo na Olimpijadi u Tokiju 2021. godine, gdje je uspio završiti na impresivnom 17. mjestu, demonstrirajući izuzetan talenat i posvećenost sportu.

Takođe, sastanku u Ministarstvu bio je prisutan i Zoran Jojić, direktor Direktorata za sport.

Izvor: gov.me

Podijeli vijest:

Leave a Reply