Skip to main content
search
VijestiSvijetIstaknute Vijesti

Primorski mega grad od 183 milijarde dolara u Egiptu kao rivalsko mediteransko žarište

AAA

Izvor fotografije: Shutterstock.com

Primorski mega grad vrijedan 183 milijarde dolara, New Alamein, u Egiptu, smatra se da će postati dragulj Mediterana, odvraćajući turiste sa tradicionalnih evropskih destinacija za odmor kao što su Grčka, Italija i Španija.

New Alamein City je dizajniran po najvišim standardima koji se očekuju od grada četvrte generacije, i ima za cilj da revolucionira turističku scenu sjeverne obale. Za razliku od privatnih odmarališta koja se nalaze duž obale, ova nova metropola predstavlja gradsko iskustvo otvoreno za javnost, koje putnicima iz cijelog svijeta daje priliku da se okupaju u njegovom sjaju.

Pored privlačnosti kao turističkog žarišta, New Alamein City radi na ublažavanju nekih problema zagušenja u Cairo-u, nudeći alternativni životni prostor za milione.

Glavni fokus ovog velikog novog grada je smještaj brojnih globalnih projekata, od poslovnih i trgovačkih centara do luksuznih rezidencijalnih kula i otmenih odmarališta. Prva faza je već u toku, obuhvata 8.000 hektara i u njoj živi 400.000 stanovnika, a napravljen je presedan za budući urbani razvoj u regionu.

New Alamein City je strateški postavljen, proteže se 48 kilometara duž međunarodnog puta Alexandria-Matrouh u granicama pokrajine Marsa Matrouh.

Grad je svoju ponudu podijelio na tri različita sektora, međunarodni turizam, istorijski ili arheološki, i urbani ili rezidencijalni, pružajući raznovrsna iskustva, kako gostima tako i vlasnicima kuća.

Donekle uporediv sa Grčkom, Italijom i Španijom, New Alamein City se ističe po svojim očaravajućim mediteranskim vidicima, plažama okupanim suncem i Neptun plavom vodom – za razliku od obale Amalfi-ja u Italiji. Takođe, istorijski ili arheološki sektor New Alamein City-ja daje turistima priliku da zavire u legendarnu prošlost Egipta, slično istorijskom bogatstvu, koje se nalazi u Rimu ili Atini.

Izvor: greekreporter.com

Podijeli vijest:

Leave a Reply