Skip to main content
search
VijestiJadran

Prodaja Uljanika 1856: Uoči današnjeg sastanka povjerilaca stigla još jedna ponuda

AAA

Izvor fotografije: Shutterstock.com

Još jedan zainteresovani kupac pojavio se za Uljanik 1856. Riječ je o izraelskoj kompaniji Israel Shipyard iz Haifa-e, koja je u pismu stečajnom upravniku Uljanik brodogradilišta Lorisu Raku ponudila između pet i šest miliona eura za 54,77 odsto poslovnog udjela.

Rak je juče Trgovačkom sudu u Pazinu podnio Zahtjev za sastanak povjerilaca koji će biti održan danas i na kojem bi trebalo da bude donesena odluka o prodaji većinskog paketa akcija Uljanika 1856.

Izraelci, koji već sarađuju sa pulskim brodogradilištem, traže direktne pregovore oko cijele transakcije sa ključnim dioničarima, među kojima su prije svega predstavnici države, koja je najveći povjerilac, ali i vlasnik oko 42 odsto poslovanja.

Sa više od 60 godina iskustva u industriji brodogradnje, Izraelsko brodogradilište je specijalizovano za projektovanje, izgradnju, održavanje, marketing i prodaju mornaričkih brodova – civilnih i vojnih – sa značajnom klijentelom širom svijeta i besprekornom reputacijom, uključujući i izraelsku mornaricu.

Kompanija je podružnica Israel Shipyards Industries, javnog preduzeća čijim se hartijama od vrijednosti trguje na berzi u Tel Avivu, sa raznovrsnim portfeljem (između ostalog) aktivnosti u vezi sa pomorstvom, uključujući vlasništvo i upravljanje komercijalnom morskom lukom, flotom teretnih brodova i cementnim terminalom.

Izvor: istra24.hr

Podijeli vijest:

Leave a Reply