Skip to main content
search
VijestiSvijet

Proizvodnja jedara za teretne brodove seli se u Kinu

AAA

Izvor fotografije: Deltamarin

BAR Technologies, vodeća kompanija u razvoju inovativnih tehnologija za pomorsku industriju, objavila je danas značajno partnerstvo koje će transformisati način proizvodnje njihovih revolucionarnih WindWings jedara.

U saradnji sa CM Energy Tech (CMET), BAR će preseliti svoju proizvodnju u Kinu, prepoznajući kinesku  izvanrednu lokaciju i vodeću ulogu u izgradnji teretnih brodova.

Sporazum sa CMET-om označava prekretnicu u tehnološkom napretku, omogućujući BAR-u da udovolji rastućoj globalnoj potražnji za WindWings jedrima.

Uz CMET-ovu ekspertizu u upravljanju lancem nabavke, izgradnje i instalacije, BAR će osigurati da se WindWings jedra lako integrišu u nova plovila ili nadograde na već postojeća, pružajući istovremeno podršku tokom cijelog operativnog vijeka.

John Cooper, izvršni direktor BAR Technologies-a, istakao je važnost ovog partnerstva u kontekstu globalnih inicijativa za dekarbonizaciju pomorskog saobraćaja.

“Sarađujući s CMET-om, BAR će biti u mogućnosti širiti svoje inovacije i pružati održiva rješenja koja će promijeniti industriju pomorstva”, rekao je Cooper.

Takođe, BAR je najavio svoje planove ka daljnje inovacijama, kao što je razvoj manjih jedara.

Ove inicijative pokazuju posvećenost BAR-a kontinuiranom napretku i prilagođavanjui savremenim potrebama pomorske industrije.

Izvor: marineindustrynews.co.uk

Podijeli vijest:

Leave a Reply