Skip to main content
search
VijestiSvijetIstaknute Vijesti

Prvi kineski veliki kruzer na probnom putovanju

AAA

Izvor fotografije: Shutterstock.com

Prvi kineski veliki kruzer, “Adora Magic City“, nedavno je završio svoje prvo probno putovanje i prvi put uplovio u međunarodnu luku.

Planirani komercijalni servis za ovaj brod bi trebao početi 1. januara.

Polazeći iz Shanghai-a prošle nedjelje, brod je krenuo na probno krstarenje, ugošćujući pozvane putnike. Drugo probno krstarenje održano je 25. decembra, a plovilo je stiglo u Kagoshima-u, u Japanu, što je označilo kao svoju prvu međunarodnu luku 27. decembra. Očekuje se da će se brod vratiti u Shanghai u ponedeljak.

Trenutno, brod je na probnoj vožnji sa 1.292 članova posade iz 30 različitih zemalja. Ova probna putovanja imaju za cilj da repliciraju stvarne uslove rada, testirajući operativne sposobnosti broda na stres.

Brod koji nosi nadimak “Ada Modu”, težak je 135.500 bruto tona i dugačak je 323 metra. Ima 2.125 putničkih kabina i može da primi do 5.246 putnika. Brod je konstruiran na osnovu dizajna koje koriste Carnival Cruise Line i Costa Cruises.

CSSC brodogradilište naglašava da, iako brod integriše uticaje istočne i zapadne kulture, namjerno je skrojeno da zadovolji zahtjevno kinesko tržište.

Izvor: FleetMon

Podijeli vijest:

Leave a Reply