Skip to main content
search
VijestiSvijet

PSA Singapore pokreće projekat proširenja terminala na ostrvu Jurong

By 19/03/2024March 20th, 2024Nema komentara
AAA

Izvor fotografije: Robert Ang / Shutterstock.com

PSA Singapore je predstavio stratešku inicijativu za proširenje svog terminala na ostrvu Jurong (JIT), kao odgovor na eskalaciju potražnje za održivim, efikasnim i otpornim rješenjima u lancu snabdijevanja, u industrijama ostrva Jurong.

Smješten na sjeverozapadnoj obali ostrva Jurong, JIT nudi usluge prevoza dva puta dnevno, koje povezuju korisne vlasnike tereta (BCO) na ostrvu Jurong, sa primarnim PSA čvorištima u Tuas, Pasir Panjang, i Brani. Ova povezanost omogućava BCO-ima da iskoriste opsežnu mrežu Singapura za pristup globalnim tržištima bez premca.

„Luka je oduvijek bila kapija i pokretač za druge stubove ekonomije Singapura, nudeći pouzdan, otporan i konkurentan pristup globalnim izvorima i tržištima. Saradnja između PSA i JTC na proširenju JIT-a, osigurava da sadašnja i buduća preduzeća u sektoru singapurske energetike i hemikalija nastavljaju da ubiru ove prednosti u godinama koje su pred nama, i to na mnogo održivije načine.“, izjavio je Nelson Quek, regionalni izvršni direktor “PSA International-a” za Jugoistočnu Aziju.

Pored toga, ostrvo Jurong služi kao jezgro sektora energetike i hemikalija u Singapuru, koje nadgleda JTC. Prostirući se na 30.000.000 kvadratnih metara, može smjestiti preko 100 svjetskih kompanija koje se bave prečišćavanjem, proizvodnjom olefina i hemijskom proizvodnjom.

Dok se roba u kontejnerima može transportovati na i sa ostrva Jurong putem, “barging” predstavlja manje radno intenzivnu alternativu, bez zagušenja, koja proizvodi približno 30% manje emisije ugljenika.

U saradnji sa JTC-om, PSA planira da proširi JIT, povećavajući svoj godišnji kapacitet rukovanja na 300.000 TEU, kako bi zadovoljio projektovanu potražnju. Proširenje će takođe podrazumijevati razvoj novih objekata za rukovanje opasnom robom (DG) i pretovar tereta, dopunjujući PSA niz fizičkih i digitalnih rješenja, čiji je cilj poboljšanje zaliha i efikasnosti upravljanja lancem snabdijevanja BCO-a.

Takođe, planirani završetak je do 2025. godine, a proširenje JIT-a je u skladu sa tranzicijom ostrva Jurong u park održive energije i hemikalija, u skladu sa ciljevima “Singapore Green Plan 2030”.

Komemorativni događaj održan je u korporativnoj kancelariji PSA, “PSA Horizons”, kojoj su prisustvovale ključne zainteresovane strane i partneri.

Izvor: Container News

Podijeli vijest:

Leave a Reply