Skip to main content
search
VijestiJadran

“Ramboll” će pomoći u razvoju čvorišta obnovljivih izvora energije u Jadranskom moru

AAA

Izvor fotografije: Shutterstock.com

Italijanska kompanija za razvoj “Agnes” imenovala je dansku kompaniju “Ramboll” da pruži savjetodavnu i tehničku podršku za energetsko čvorište Agnes Romagna, koje se nalazi u Jadranskom moru.

“Ramboll-ovo” područje rada obuhvata različite discipline, uključujući dizajn koncepta tokom početne faze. Pored toga, kompanija će pružati usluge strateškog savjetovanja, procjenu kapitalnih i operativnih rashoda (OPEX).

Romagna 1 biće izgrađena 22 km od obale Lido di Classe, na površini od 85 kvadratnih kilometara sa 25 vjetrenjača od 8 MW koje će biti postavljene. Plutajući fotonaponski sistem snage 100 MWp, bio bi postavljen pored farme vjetrenjača. Što se tiče Romagne 2, imaće kapacitet od 400 MW sa do 50 turbina od 8 MW, instaliranih oko 26 km od Porto Corsini-ja.

Pored plutajuće solarne energije, energetsko čvorište će takođe integrisati postrojenje za napajanje vodonikom, kao i skladištenje baterija. Oba projekta su u Ravenna-i u regionu Emilia Romagna, i trenutno su u fazi autorizacije.

„Sjajno je biti dio tako inovativnog projekta u Sredozemnom moru koji kombinuje priobalne vjetrove i solarnu energiju sa postrojenjima za napajanje vodonikom i skladištem baterija. Naš tim lokalnih stručnjaka za vjetar je oduševljen što može [doprinijeti] putu Italije ka održivijem snabdijevanju energijom.“, rekla je Lorena Tremps, savjetodavna šefica za vjetar za Mediteran u Ramboll-u.

Izvor: Splash247

Podijeli vijest:

Leave a Reply