Skip to main content
search
VijestiNautika

Rebel 50 G: Savršen balans između udobnosti i lakog upravljanja

AAA

Izvor fotografije: Shutterstock,com

Porodica Rebel od Sacs Tecnorib-a dočekuje novi model, Rebel 50 G, koji više nego ikad oličava karakteristike ovog brenda: dinamičnost i svestranost sa jedne strane, te sigurnost i udobnost sa druge. Odmah se ističe zahvaljujući svojoj originalnoj i jedinstvenoj Stingray boji, kombinujući nijanse sive i rumene, odajući počast elegantnoj i sjajnoj koži vrste raže. Jahtu karakteriše osjećaj ravnoteže i kontinuiteta u svojim oblicima, tipično za stil arhitekte i dizajnera Christian Grande-a.

Glavna karakteristika Rebel 50 G je veliki prozor, dizajniran kao prirodna ekstenzija naduvavanja cijevi kako bi stvorio svjetlost i transparentnost unutra. “Stakleni dio“, objašnjava Grande, “izgleda namjerno suspendovan da bi sugerisao privlačan osjećaj lebdenja.” Osim toga, stvarajući zatvoreni i zaštićeni prostor, dok održava neprekidan kontakt sa spoljnim okruženjem, ovaj model se izdvaja od ostalih u istom rangu.

Glavna paluba je područje beskrajne transparentnosti, preplavljeno prirodnim svjetlom i nudi zadivljujuće panoramske poglede u bilo koje doba dana.

Što se tiče spoljnog prostora, Rebel 50 G nudi vrlo prostrane površine i na krmi i na pramcu, tipične za veće jahte. To je zato što se prilagođava iskusnim i zahtjevnim vlasnicima. Konfiguracija šetališta i prostrane površine za sunčanje na pramcu i krmi poboljšavaju društvenost ovog projekta, dok dodatna tenda čini da je pogodan za tržišta izvan Mediterana, jer se može prilagoditi širokom spektru vremenskih uslova.

Unutrašnji prostori su opremljeni mramorom Ceppo di Gre, poroznim prirodnim kamenom sa rafiniranom sivo-plavom nijansom, neobičnim za 50-stopnu jahtu. Izbor ovog materijala bio je motivisan željom da se stvori elegantna suzdržana atmosfera, odražena u upotrebi prirodnih materijala koji nisu previše sjajni, ali pozivaju na dodir.

Da bi se osigurala maksimalna udobnost, unutrašnji prostori imaju visinu veću od dva metra, a u oba rasporeda, kupatilo sadrži tuš tipičan za veće jahte. Postoje četiri moguća unutrašnja stila: Tonic White, Daikiri Touch, Spicy Honey i Velvet Mist. Prvi model pokreću dva Volvo Penta IPS motora od 950ks, pružajući maksimalnu brzinu od 36 čvorova i krstareću brzinu od 28 čvorova.

Izvor: Daily Nautica

Podijeli vijest:

Leave a Reply