Skip to main content
search
VijestiNautika

REG objavljuje revidirani kodeks za jahte

By 15/01/2024January 16th, 2024Nema komentara
AAA

Izvor fotografije: Shutterstock.com

Objavljen 1. januara, ova revizija od Red Ensign Group predstavlja prvo značajno ažuriranje od 2019. godine… Red Ensign Group (REG) objavila je značajnu reviziju svog poznatog kodeksa za jahte, sveobuhvatnog okvira koji je od 1997. godine postavio standard u sigurnosti i dizajnu jahti. Originalno razvijen od strane Pomorske i obalne agencije, kodeks za jahte REG-a bio je ključan u vođenju dizajna, izgradnje i rada velikih jahti.

Prema REG-u, najnovija iteracija kodeksa razvijana je dvije godine, u uskoj saradnji sa radnom grupom industrije kodeksa za jahte REG-a. Ovaj konzorcijum, uključujući brodogradilišta, dizajnere, kompanije za upravljanje i regulatorne vlasti, odigrao je ključnu ulogu u osiguravanju da revidirani kodeks zadovoljava širok spektar potreba industrije.

Uprkos objavljivanju kodeksa, on neće biti obavezujući do jula 2024. REG je naglasio da je značajan aspekt revidiranog kodeksa njegova jasnoća i dosljednost, s obzirom na to da su prethodne verzije ostavljale neka područja otvorena za tumačenje. Najnovija revizija teži ispraviti to, osiguravajući jednoliku primjenu u industriji.

Izvor: SuperYacht News

Podijeli vijest:

Leave a Reply