Skip to main content
search
VijestiSvijet

Regent postavlja novi program obuke posade

AAA

Izvor fotografije: Just dance / Shutterstock.com

Regent Seven Seas Cruises se očekuje da će u prvoj četvrtini 2024. godine pokrenuti sveobuhvatan novi program obuke za posadu, prema riječima Franco Semeraro-a, starijeg potpredsjednika za hotelske operacije.

Govoreći o novom Regent Seven Seas Grandeur, Semeraro je rekao da se novi program prilagođava novoj generaciji članova posade. “Ova nova generacija posade je drugačija od stare generacije posade”, rekao je Semeraro. “Trik je u prilagođavanju. Reformulišemo naš program obuke za novu generaciju kako bismo se bavili njihovim načinom rada i kako vide radno okruženje na brodu.”

Program obuke biće kraći i moćniji, nastavio je, napomenuvši da kompanija vidi kako se neki članovi posade penzionišu nakon decenija na moru.

“Ne želimo da provode višesatnu obuku na brodu kada rade toliko sati”, rekao je Semeraro.

“U prošlosti ste počinjali sa obukom na obali”, dodao je. “Postojala je kultura gostoprimstva. U današnjem svijetu nova generacija to vidi kao priliku da dođu i vide svijet. Prije je bilo drugačije, to je bila prilika da se brine o svojoj porodici. Moramo se prilagoditi… treba im malo vremena da izađu u luku, ali i dalje trebaju vještine da se brinu o gostima i pruže iskustvo koje se očekuju.”

U drugom kvartalu 2024. godine će biti druga faza aplikacije za posadu, gdje osoblje koje prima narudžbe može vidjeti detalje o svakom gostu, od fotografije do njihovog imena, preferencija hrane i pića, pa čak i istoriju narudžbi sa prethodnih krstarenja.

Izvor: Cruise Industry News

Podijeli vijest:

Leave a Reply