Skip to main content
search
VijestiSvijet

Rem Offshore naručuje dual fuel brod za podvodnu konstrukciju na metanol

AAA

Izvor fotografije: Rem Offshore

Rem Offshore, sklopio je ugovor za dual fuel brod za podvodnu konstrukciju na metanol na brodogradilištu Myklebust Verft.

Operater flote od 19 OSV-ova pod vođstvom Åge Remøy-a izjavio je da će nova izgradnja, koja će biti isporučena 2026. godine, biti prva takve vrste koja će moći obavljati teške građevinske radove kako na offshore wind-u, tako i podvodno, uz neto nula emisija.

“Novogradnja je prekretnica i koristi niz rješenja gdje je potrošnja energije skoro prepolovljena u poređenju sa uporedivim tonama na današnjem tržištu, kao i ispunjavanje budućih zahtjeva za nultim emisijama od početka do kraja,” navodi se iz kompanije sa sjedištem u Fosnavåg-u.

Pored dual fuel motora na metanol, jedinica dizajnirana od strane Skipsteknisk biće opremljena baterijskim paketima, kompletno električnom opremom za offshore podizanje, uključujući dizalicu od 250t, i pripremljena za instalaciju prolazne platforme kako bi odgovarala sektoru offshore wind-a.

“Ovo je velika prekretnica za Rem Offshore. Naručujemo naš prvi brod sa nultim emisijama i činimo veliki korak ka budućnosti. Radujemo se mogućnosti da ponudimo brod tržištu, i vjerujemo da će naši klijenti cijeniti priliku za efikasnije i održivije operacije.” rekao je Lars Conradi Andersen, glavni izvršni direktor Rem Offshore.

Izvor: Splash247

Podijeli vijest:

Leave a Reply