Skip to main content
search
VijestiJadran

Rijeka postaje centar kontejnerskog transporta, jači od Kopra i Trsta

AAA

Izvor fotografije: lsantek / Shutterstock.com

Investicije koje realizuje ili planira Lučka uprava Rijeka kroz niz projekata u potpunosti će promijeniti pogled na grad sa morske strane za nekoliko godina, ali i pretvoriti Rijeku u lučki centar za kontejnerski transport robe na Jadranu, što su sada Kopar i Trst, piše u petak Večernji list.

Izgradnjom nove infrastrukture, najskuplje saobraćajnice u Hrvatskoj vrijedne više od 60 miliona eura, D403, koja obilazi grad i sa autoputa stiže do rive, kroz izgradnju željezničke pruge u lučkom području, uz proširenje kapaciteta za prihvatanje kontejnerskog tereta, u Rijeku će moći da pristaju najveći teretni brodovi.

Jedan od velikih strateških državnih projekata koji se realizuje na terenu je projekat Rijeka Gateway, zajednica ponuđača koja je dio grupacije svjetski poznate kompanije Maersk, koja diktira svjetske trendove u pomorstvu i kontejnerskom transportu. U riječku luku će uložiti više od 400 miliona eura, rekao je direktor Lučke uprave, a kroz koncesiju u kojoj će urediti novo pristanište, zaposliće čak 300 ljudi.

Izvor: poslovni.hr

Podijeli vijest:

Leave a Reply