Skip to main content
search
VijestiSvijet

Rotterdam otvorio prvu stanicu punjenja za električne kamione

AAA

Izvor fotografije: Shutterstock.com

U luci Rotterdam, Truckparkings Rotterdam Exploitatie (TRE) i Uprava Luke Rotterdam svečano su otvorili prvu stanicu punjenja za električne kamione u ovom gradu.

Nova stanica se nalazi na parkingu za kamione Bodaanweg u Waalhaven-u. TRE je u saradnji sa Upravom Luke Rotterdam postavio prvih pet punjača na parkingu za kamione, koji može primiti ukupno osam električnih kamiona. Parking za kamione dizajniran je da bude siguran i udoban, uz 24/7 nadzor nad parkiralištem i stanicama. Za punjenje još uvijek nije potrebna rezervacija, tako da se električni kamioni mogu direktno prijaviti preko interfona na ulazu. Električni kamioni ne plaćaju parking, ali mogu koristiti sve pogodnosti sigurnog parkinga.

Ton Barten, direktor TRE, izjavio je: “Prevoznici mogu pametno kombinovati, na primjer, punjenje kamiona dok vozači odmaraju u parku za kamione tokom obaveznog odmora. Udobna, sigurna i laka tranzicija na održivi transport bez gubitka vremena. To otvara put prevoznicima da postanu održiviji i ulažu u električnu flotu.”

Projekat u Waalhaven-u realizovan je u saradnji sa ABB E-mobility, Batenburg Techniek, KWS Infra, Stedin i VARO Energy, koji upravlja infrastrukturom za punjenje za TRE. Takođe, inicijativa je dio programa Rijkswaterstaat Living Labs Heavy Duty Charging Stations.

Izvor: Container News

Podijeli vijest:

Leave a Reply