Skip to main content
search
VijestiSvijetIstaknute Vijesti

Saudijski princ MBS pokreće luksuznu kruzersku liniju

AAA

Izvor fotografije: Aroya Cruises

Kao turistička destinacija, Saudijska Arabija se sprema da svjetu ponudi sve, od zabavnih parkova, svjetskih areni, golf odmarališta, luksuznih hotela, skijaških centara koji rade tokom čitave godine, do marina sa raskošnim smještajem, uključujući potpuno nov način života sa projektom The Line u Neom-u. Međutim, princ Muhamed bin Salman je prepoznao da nešto još uvijek nedostaje—kruzerski brod. Nakon uspostavljanja mreže brzih vozova i avio-kompanije, došlo je vrijeme da se osvoji i more. Princ Muhamed bin Salman je pokrenuo Aroya Cruises, potpuno u vlasništvu Državnog investicionog fonda (PIF).

„Kao prva arapska kruzerska linija, Aroya Cruises ponosno predvodi nudeći autentično arapsko iskustvo gostima na moru i na kopnu,“ izjavio je Cruise Saudi. Vodeći brod Aroya Cruises je luksuzni brod dug 1,100 stopa (335 metara) sa 18 paluba i 1,678 kabina, uključujući kabine sa balkonima sa zadivljujućim pogledom na more, kao i luksuzne apartmane i vile. Brod može da primi preko 3,362 putnika i nudi 20 mjesta za zabavu.

Zabava nikada ne prestaje na ovom raskošnom brodu, koji takođe uključuje trgovinski prostor Souq Aroya, pozorište sa 1,018 sjedišta, pet restorana sa besplatnom ponudom, 11 specijalizovanih restorana, i ne manje od 12 kafića i salona.

Gosti će da uživaju u zaista veličanstvenom iskustvu na brodu, koje obuhvata 154 ultra-luksuzna VIP apartmana i vile pod brendom „Khuzama by Aroya“. Ova kategorija uključuje 14 Premium apartmana (38-58 kvadratnih metara) i 9 vila (96-392 kvadratnih metara), uključujući Signature apartman, predsjedničku vilu i kraljevsku vilu.

Veličanstveni smještaj, svaki raskošniji od prethodnog, upotpunjen je vrhunskom uslugom, uključujući usluge batlera, premijum pakete pića, posvećene prostore i restorane, te prioritetno ukrcavanje i iskrcavanje.

Ovo nevjerovatno iskustvo nije daleko; krstarenje će početi u decembru 2024. iz Jeddah sa tri jedinstvena itinerera. Trodnevno putovanje Crvenim morem i dva četvorodnevna krstarenja do Egipta ili Akabe (Petra) nude izvanredna putovanja na neuporedivom kruzeru Aroya.

U skorijoj budućnosti, itinereri će takođe biti ponuđeni za Arapski zaliv i Mediteran. Rezervacije su sada otvorene na web stranici, nudeći vam priliku da budete dio ovog izuzetnog putovanja.

Izvor: luxurylaunches.com

Podijeli vijest:

Leave a Reply