Skip to main content
search
VijestiNautika

Save the date: Potvrđen „The Balearic Superyacht Forum“

AAA

Izvor fotografije: Shutterstock.com

Ulaznice su sada u prodaji za naš inauguracioni događaj 2024. godine, „The Balearic Superyacht Forum“ u srcu Palma-e, Mallorca, koji počinje 24. aprila.

U Palma-i će se 24. i 25. aprila 2024. godine održati Palma International Boat Show, dok su “The Superyacht Group“ i „Balearic Marine Cluster“ domaćini prvog “The Balearic Superyacht Forum-a“.

Inauguracioni dvodnevni događaj okuplja mrežu regionalnih stručnjaka za seriju razgovora na visokom nivou o evoluciji servisa, podrške i održavanja superjahti, kao i budućnosti Balearics-a, kao ključnog centra za superjahte. Svim učesnicima će biti pružena savršena prilika da ekskluzivna i visokokvalitetna VIP mreža uspostavi čvrste odnose sa glavnim zainteresovanim stranama Balearics i Balearic Marine Cluster-a.

Sa kapacitetom od više od 300 posjetilaca, mjesto događaja je savršeno povezano sa centrom grada, na 10 minuta hoda od “PIBS-a”.

Program će se baviti ključnim aspektima koji će oblikovati budućnost industrije, sa posebnim naglaskom na grad Palma. Dok će konačna lista govornika tek biti otkrivena, program će se redovno ažurirati uoči foruma.

Uvodni govor događaja na dan The Balearic Superyacht Forum-a će istražiti trenutno stanje nautičkog sektora u poređenju sa globalnim pejzažom. Po prvi put, značaj sektora će biti artikulisan kroz jasne i koncizne brojke, pružajući sveobuhvatan pogled za navigaciju, kroz konkurentske izazove koje postavljaju druge destinacije.

Nakon izlaska sunca na Superyacht Day, prvi uvodni govor predstavlja debatu o budućnosti remonta u Palma-i.

“Nakon pauze za kafu i umrežavanje, vraćamo se na grupnu radionicu koja istražuje predstojeće globalne izazove, a koje predstavljaju ciljevi održivog razvoja industrije, zatim strategije kojima se treba prilagoditi, i kako možemo izbjeći da ne zaostajemo.”

Nakon završnog obraćanja, svi učesnici su dobrodošli na VIP svečanost u “PIBS-u”. Međunarodni sajam nautike u Palma-i ove godine obilježava specijalno izdanje, slaveći 40 godina tokom kojih je sajam postao jedan od nautičkih događaja, koji definiše međunarodni kalendar i otvara nautičku sezonu na Mediteranu.

“Od 25. do 28. aprila, pozivamo Vas da nam se pridružite da živite, učestvujete i uživate u svim aktivnostima planiranim za 40. godišnjicu.”

Izvor: Superyacht News

Podijeli vijest:

Leave a Reply