Skip to main content
search
VijestiSvijet

Shell zaustavlja izgradnju velike evropske fabrike biogoriva

AAA

Izvor fotografije: James Goldman / Shell

Shell će zaustaviti izgradnju svoje fabrike biogoriva u Rotterdam-u, jedne od najvećih u Evropi, kako bi kontrolisao troškove u trenutnim tržišnim uslovima. Ova fabrika je dizajnirana za proizvodnju održivog avio goriva i obnovljivog dizela napravljenog od otpada.

Energentski gigant je saopštio da će njegova filijala, Shell Nederland Raffinaderij B.V., privremeno zaustaviti radove na izgradnji na svojoj lokaciji kapaciteta 820.000 tona godišnje u Shell Energy and Chemicals Park Rotterdam u Holandiji.

Cilj je da se adresira isporuka projekta i osigura buduća konkurentnost u trenutnim tržišnim uslovima.

Kao rezultat toga, broj izvođača radova na lokaciji će se smanjiti i aktivnosti će se usporiti. Shell tvrdi da će ovo pomoći u kontroli troškova i optimizaciji redosleda projekata.

“Privremeno zaustavljanje radova sada će nam omogućiti da procijenimo najkomercijalniji način za nastavak projekta,” rekao je Huibert Vigeveno, direktor za Downstream, Renewables and Energy Solutions u Shell-u.

“Posvećeni smo našem cilju postizanja neto nultih emisija do 2050. godine, sa niskougljeničnim gorivima kao ključnim dijelom Shell-ove strategije da pomognemo sebi i našim kupcima u profitabilnoj dekarbonizaciji,” dodao je Vigeveno. “Nastavićemo da koristimo kapital akcionara na mjerljiv i disciplinovan način, pružajući više vrijednosti uz manje emisija.”

Nakon odluke o privremenom zaustavljanju radova, biće sprovedena revizija umanjenja vrijednosti za ovaj projekat.

Izvor: Shipping Telegraph

Podijeli vijest:

Leave a Reply