Skip to main content
search
VijestiNautika

Sicomin se udružuje sa Candela-om na projektu “foiling ferry”

AAA

Izvor fotografije: Candela press

Sicomin, proizvođač epoksi smola, udružio se sa švedskim proizvođačem električnih brodova sa hidrokrilima Candela. Sicomin će Candela-i dostaviti kompletan paket epoksi smola i lijepkova za najnoviji projekat, P-12 putnički trajekt sa hidrokrilima.

Candela, koja je privukla pažnju inovativnim električnim plovilima, uključujući model C-8, sada ulazi na komercijalno tržište sa Candela P-12 ‘letećim trajektom’. Novi, zero-emmision, putnički trajekt dužine 12 metara osmišljen je kako bi omogućio veću frekvenciju putovanja i povećao iskorišćenost u gradskim vodenim transportnim mrežama.

P-12 je razvijen koristeći isti lagani, infuzijski kompozitni materijal, kao i za Candela-ine ranije modele C-7 i C-8, te je izgrađen koristeći iste Sicomin-ove smole i lijepkove odobrene od strane DNV-GL, kao i prethodni modeli.

Sicomin navodi da njihova epoksi smola SR1710 proizvodi izuzetno visoka mehanička svojstva laminata i „isporučuje odlične performanse“ u toplim i vlažnim uslovima.

Epoksi lijepak Sicomin, Isobond SR7200HTG, takođe se široko koristi u konstrukciji P-12 za spajanje unutrašnje strukture trupa od ugljeničnih vlakana i konačnog montiranja kompozitnih komponenti broda.

“Epoksi smole Sicomin pomogle su nam da kreiramo lagane strukture koje Candela-inim plovilima daju revolucionarne performanse.” rekao je Karl Fägersten, glavni službenik za nabavku u Candela-i. “Zahvaljujući tome, možemo pružiti brza, ekonomična, udobnija putovanja bez emisija na našim vodenim putevima.”

Izvor: Marine Industry News

Podijeli vijest:

Leave a Reply