Skip to main content
search
VijestiSvijet

Singapur sve bliži digitalnom bunkeringu i korišćenju e-Bunker Delivery Notes

By 15/02/2024February 16th, 2024Nema komentara
AAA

Izvor fotografije: T. Schneider / Shutterstock.com

U julu 2023. godine, IMO je donio odluku da prihvati Bunker Delivery Notes (BDN) u digitalnom formatu, uz uslov da ovaj dokument bude u skladu sa zahtijevima navedenim u MARPOL Annex VI.

Nakon ove odluke IMO-a, Maritime and Port Authority Singapore-a (MPA) izdale su Pomorsko cirkularno pismo br. 12 od 2023. godine, u kojem su navedene smjernice za korišćenje digitalnih bunkering usluga. Ovaj dokument singapurske pomorske administracije obuhvata:

Smjernice za snabdijevače goriva, operaterima bunkering usluga i brodove koji učestvuju u bunkering operacijama u Singapuru.

MPA je formirala bijelu listu za digitalni bunkering kako bi osigurala poštovanje propisa koje je donijela. Trenutno se na ovoj listi nalaze četiri kompanije, a detalji o tim kompanijama dostupni su na web stranici singapurske MPA-e.

MPA planira uskoro da digitalizuje sve bunkering operacije u Singapuru, tj. da kompletna procedura i dokumentacija bude digitalizovana.

Prelazak na elektronske forme i tokove rada kako bi se eliminisala potreba za fizičkom papirologijom koja uključuje više od 10 papirnih dokumenata koji prate svaku bunker operaciju.

Korišćenje elektronskih zapisa radi poboljšanja vidljivosti, integriteta i povjerenja svih učesnika procesa bunkeringa.

Korišćenje elektronskih tokova rada kako bi se smanjio ili eliminisao fizički transfer dokumenata i nepotrebno kretanje onshore osoblja na brodu.

Postavljanje temelja za buduća poboljšanja, uključujući automatsko ažuriranje podataka iz mjerača protoka goriva i tačnog vremenskog evidentiranja početka i završetka operacija bunkeringa.

Izvor: ukpandi.com

Podijeli vijest:

Leave a Reply