Skip to main content
search
VijestiSvijet

Snažna poruka grčke pomorske zajednice za ponovno ujedinjenje Partenonskih skulptura

AAA

Izvor fotografije: EWY Media / Shutterstock.com

24. februara, održana je godišnja večernja zabava Hellenic Engineers Society of Great Britain u srcu Londona.

Događaj je upriličen u hotelu Grosvenor House i okupio je više od 750 učesnika iz grčke i međunarodne pomorske zajednice.

Hellenic Engineers Society of Great Britain osnovan je 1995. godine i čini ga više od 400 profesionalaca iz pomorske industrije, koji su primarno bazirani u Ujedinjenom Kraljevstvu i Grčkoj. Njegovi članovi uključuju visoke izvršne direktore grčkih i britanskih pomorskih kompanija, kao i kompanija međunarodnog ugleda, pored brodskih inspektora, čartera i pravnih firmi.

Tokom događaja, gospodin Dimitris Monioudis, predsjednik Hellenic Engineers Society of Great Britain, poslao je snažnu poruku za ponovno ujedinjenje Partenonskih skulptura. Zaista, izbor odjeće gospodina Monioudisa odjeknuo je nedavnom simboličnim gestom kralja Charles-a. U istom duhu, gospodin Monioudis je odabrao da nosi kravatu sa malim grčkim zastavama.

Predsjednik Hellenic Engineers Society of Great Britain naglasio je vrlo dobre odnose između dvije nacije, koje, međutim, i dalje zahtijevaju hitno rješavanje ovog specifičnog pitanja.

Izvor: naftikachronika.gr

Podijeli vijest:

Leave a Reply