Skip to main content
search
VijestiSvijetUncategorized

Snažne rezervacije imaju optimizam – Royal Caribbean profitira u 2024

AAA

Izvor fotografije: Wayleebird / Shutterstock.com

Royal Caribbean Group projektovala je profit u 2024. iznad očekivanja nakon što su joj snažna potražnja za krstarenjima i pad cijena karata pomogli da u četvrtak nadmaši procjene zarade u četvrtom kvartalu.

Budući da se putnici odlučuju za krstarenja umjesto skupljih opcija za odmor na kopnu, operateri doživljavaju rekordne nivoe rezervacija u odnosu na nivoe prije pandemije, što im daje dovoljno prostora da povećaju cijene karata.

„2023. je bila izuzetna godina, podtaknuta neuporedivom potražnjom za našim brendovima od strane novih i lojalnih gostiju“, rekao je izvršni direktor Jason Liberty, dodajući da je 2024. spremna da bude “još jedna snažna godina”.

Prihod ovog kruzera u četvrtom tromjesečju porastao je skoro 28 posto na 3,33 milijarde dolara, što je nešto ispod prognoze analitičara od 3,36 milijardi dolara, prema podacima LSEG-a. Popunjenost je takođe porasla u odnosu na prethodnu godinu, iako je ostala ispod nivoa iz 2019. godine.

Akcije kompanije za krstarenje, koja je nedavno porinula najveći kruzer na svijetu, bile su neznatno veće na početku trgovanja.

„Za razliku od prethodnih nekoliko tromjesečja u kojima je zarada bila veća prvenstveno od prihoda, u ovom prošlom tromjesečju troškovi su bili niži od očekivanih“, rekao je analitičar Truist equity Patrick Scholes u bilješci.

Royal Caribbean je takođe saopštio da je sezona talasa počela rekordno, jer je za 2024. predviđao korigovan profit između 9,50 i 9,70 dolara po dionici, što je iznad procjena od 9,19 dolara po dionici.

Izvor: gCaptain

Podijeli vijest:

Leave a Reply