Skip to main content
search
VijestiSvijet

Star Bulk i Eagle Bulk pristaju na spajanje od 2,1 milijardu dolara

AAA

Izvor fotografije: MartinLueke / Shutterstock.com

Kompanije za prevoz rasutih tereta Star Bulk Carriers i Eagle Bulk Shipping objavile su da su postigle dogovor o spajanju u 2,1 milijardu dolara.

Uslovi konačnog sporazuma dobili su jednoglasno odobrenje od upravnih odbora oba prekookeanska prevoznika na njujorškoj berzi, a kompanije očekuju da će se posao zaključiti u prvoj polovini 2024. nakon odobrenja regulatora i dioničara Eagle.

Kombinovana kompanija – koja će raditi kao Star Bulk Carriers pod vođstvom trenutnog rukovodstva Star Bulk-a i odabranih viših rukovodilaca Eagle-a – biće najveća američka kompanija za prevoz suvih rasutih tereta sa kombinovanom flotom od 169 brodova u vlasništvu, od Newcastlemax-a/Capesize-a do Supramax-a/Ultramax-a.

Kombinovana kompanija će imati sjedište u Atini, Grčka, sa kancelarijama u Stamford-u, Conn.; Singapur; Copenhagen; i Limassol.

Petros Pappas, izvršni direktor Star Bulk-a, rekao je: „Udruživanjem Star Bulk-a i Eagle-a stvorit će se globalni lider u transportu suvih rasutih tereta sa velikom, raznolikom flotom opremljenom scrubber-ima. Zajedno ćemo imati koristi od većeg obima sa 169 brodova u vlasništvu, generišući značajne sinergije i izgradnju još jačeg finansijskog profila.”

Gary Vogel, izvršni direktor Eagle-a, rekao je: „Veoma smo uzbuđeni što ćemo udružiti snage sa Star Bulk-om, ujedinjujući dvije najbolje kompanije u klasi, kako komercijalno tako i operativno. Okupljamo dvije visoko komplementarne organizacije i uvjereni smo da će ovo sve veće spajanje sa Star Bulk-om otkriti značajnu vrijednost za dioničare Eagle-a, uključujući priliku da učestvuju u dugoročnom razvoju kombinovane kompanije.”

Izvor: Marine Link

Podijeli vijest:

Leave a Reply