Skip to main content
search
VijestiSvijet

Stella Maris se prilagođava potrebama posada na ruti oko Rta dobre nade

AAA

Izvor fotografije: MOIZ HUSEIN STORYTELLER / Shutterstock.com

Kako bi zadovoljila potrebe sve većeg broja brodova na ruti oko Rta dobre nade, pomorska humanitarna organizacija Stella Maris otvorila je novu kancelariju u istočnoafričkoj luci Dar es Salaam, Tanzanija.

Iako je ruta oko Rta dobre nade znatno duža, ona je mnogo sigurnija za brodove i pomorce nego rizikovanje napada, a ujedno donosi više posla lukama duž rute prema Rtu. Brodovima su potrebne popravke, zalihe i gorivo, što znači više saobraćaja; Mombasa i Dar es Salaam se nalaze blizu nove trgovačke rute između Persijskog zaliva i Rta, i spremni su da prime više brodova. Međutim, duže putovanje oko Afrike donosi svoje stresove za članove posade, prema Stella Maris.

„Naša nova misija se otvara u trenutku kada pomorci trebaju dodatnu podršku zbog sve većeg broja brodova koji se preusmjeravaju ovdje kako bi izbjegli Crveno more“, rekao je Jonathan Heard iz Stella Maris. „To ne znači samo više posada koje prolaze kroz region; to takođe znači da se pomorci suočavaju sa time da su na moru značajno duže – ponekad mjesecima duže – nego što su očekivali.“

To dodatno neprekidno vrijeme na moru može se pretvoriti u usamljenost i izazove za mentalno zdravlje – što je Stella Maris spremna da riješi sa širokim spektrom usluga. Humanitarna organizacija pruža pomorcima besplatan WiFi dok su u luci; duhovnu podršku i pastoralnu brigu; pomoć u pristupu medicinskoj njezi; i jednostavne pogodnosti prijateljskog razgovora. „Želimo osigurati da svaki pomorac koji posjećuje afrički kontinent može dobiti pomoć koja mu je potrebna“, kaže Heard.

Sada će luka Dar es Salaam biti dio mreže i biće spremna da pomogne pomorcima koji prolaze ovom sada sve popularnijom rutom.

Izvor: The Maritime Executive

Podijeli vijest:

Leave a Reply