Skip to main content
search
VijestiSvijet

Swire Shipping se pridružuje Global Maritime Forum-u

AAA

Izvor fotografije: Shutterstock.com

Pomorska kompanija Swire Shipping sa sjedištem u Singapuru pridružila se Global Maritime Forum-u, međunarodnoj neprofitnoj organizaciji za globalnu pomorsku industriju, kao službeni partner.

“Ovo partnerstvo će nam omogućiti saradnju sa liderima u industriji i stručnjacima kako bismo pokrenuli inicijative koje promovišu održivost, inovacije i bezbjednost u pomorskoj industriji.” saopštio je Swire Shipping na LinkedIn-u.

“Posvećeni smo zajedničkom radu na rješavanju izazova sa ​​kojima se suočava pomorski sektor, utirući put otpornijoj, održivijoj i sigurnijoj budućnosti za globalnu pomorsku trgovinu.”

Partnerstvo dolazi usred ključnog zamaha dekarbonizacije koji se dešava u pomorskoj industriji. U julu 2023., IMO je dogovorila revidiranu strategiju štetnih gasova (GHG) koja postavlja jasniji put za ubrzani, široki prelaz na goriva sa nultom emisijom.

S obzirom na IMO ciljeve, Swire Shipping je postavio sljedeće ciljeve dekarbonizacije: postizanje 50% smanjenja intenziteta ugljenika do 2030. i postizanje neto nultih emisija GHG do 2050. godine i usvajanje goriva sa skoro nultom emisijom u floti kojom upravlja.

Ova pomorska kompanija sa sjedištem u Singapuru nedavno je objavila svoj izvještaj o održivosti za 2022. koji pokazuje da je učinak kompanije u pogledu intenziteta ugljenika na kraju 2022. bio 11% ispod godišnjeg cilja.

Izvor: Offshore Energy

Podijeli vijest:

Leave a Reply