Skip to main content
search
VijestiSvijet

Tim Huxley ističe najbolje investicione prilike u brodarstvu

AAA

Izvor fotografije: Shutterstock.com

Tim Huxley, predsjednik kompanije Mandarin Shipping, jedne od najpoznatijih imena u krugovima vlasnika brodova u Hong Kong-u, iznio je svoje viđenje tržišta za Year of the Dragon.

Huxley je bio pozvan da govori na godišnjem Hong Kong Shipowners Association (HKSOA), gdje je bivši broker iz Clarksons-a podijelio svoje mišljenje o glavnim segmentima brodarstva.

Huxley je rekao da je “prilično optimističan” po pitanju tankera, “sve pozitivniji” za rasuti teret, dok je upozorio da brodarstvo kontejnera ima “prilično sumorne izglede”, posebno na većim brodovima.

Uprkos negativnom pogledu na kontejnersko brodarstvo, Huxley, koji ima istoriju uspješnih investicija u brodove suprotno opštem mišljenju, smatrao je da se ove godine još uvijek može naći prilika za kontejnerski transport.

“Da mi je danas dato 100 miliona dolara,” rekao je, “vjerovatno bih bio sklon da izaberem moderne, efikasne balkere sa ciljem da imam izlaznu strategiju za tri do četiri godine prije nego što regulatorni pejzaž postane previše opterećujući. Takođe, bih pogledao regionalne kontejnerske trgovine kako bih iskoristio prednosti blizinskog snabdijevanja i prijateljskog snabdijevanja koje će vjerovatno dovesti do povećanja unutar regionalne trgovine.”

Izvor: Splash247

Podijeli vijest:

Leave a Reply