Skip to main content
search
VijestiSvijet

Titan završava konverziju LNG brodova u bunker brodove

AAA

Izvor fotografije: Shutterstock.com

Titan je završio konverziju dva nedavno nabavljena mala LNG broda u brodove za bunkerisanje. Pored obezbijeđivanja bržeg načina za proširenje infrastrukture LNG bunkera, kompanija izvještava da konverzija plovila dizajniranih za transport gasa u bunker brodove pruža poboljšane mogućnosti.

Plovila koja su izgrađena 2011. kupljena su od Seapeak-a, kanadske kompanije za transport gasa, ranije poznate kao Teekay LNG Partners. Kompanija je rebrendirana 2022. godine i usklađivala je svoju flotu sa narudžbom novih plovila i akvizicijom Evergas-a, što je završila krajem 2022. godine. Seapeak Unikum je isporučen Titan-u 24. marta u Gibraltaru, a Seapeak Vision je trebao biti predat u aprilu.

Titan je tada rekao da će dodatno opremiti brodove kako bi poboljšao kapacitete LNG bunkerisanja.

Radovi su osmišljeni kako bi se osiguralo da će moći da obavljaju operacije ship-to-ship bunkerisanja i utovara na sve glavne LNG terminale. Osim toga, kompanija je istakla da će zbog svojih sposobnosti za kondicioniranje tereta, brod takođe biti sposoban da “radi složenije projekte, uključujući operacije hlađenja gasa.”

Svaki od brodova ima tovarni kapacitet od 12.000 kubnih metara.

Izvor: The Maritime Executive

Podijeli vijest:

Leave a Reply