Skip to main content
search
VijestiCrna GoraSport

Tivatska Regata UNA Montenegro Cup: Jedriličarska fešta otvara nautičku sezonu

AAA

Izvor fotografije: Shutterstock.com

Jedriličarski entuzijasti i ljubitelji morskih avantura, pripremite se jer se Tivatska regata UNA Montenegro Cup vraća po 19. put, zakazana za nedelju, 28. aprila u organizaciji Jedriličarskog kluba Delfin. Regata je ujedno i okosnica Festivala vjetra u okviru kog će se tokom pet naredenih vikenda održati 16 različitih događaja u domenu sporta, edukacije, kulture i zabave, na 10 lokacija u Tivtu.

Ova regata otvorena je za krstaše, katamarane, ojedrene barke i klase Hobie Cat i J70, očekujući učešće oko 50 brodova i 250 jedriličara. Online prijava za učešće u takmičenju dostupna klikom na ovaj link.

Ovogodišnji regatni kurs kao i uvijek do sada, započinje sa startom ispred Ponte Seljanova, zatim kroz nezaboravne pejzaže svetionika »Tunja«, ostrva Gospa od Milosti i Sveti Marko, te prolaskom kroz tjesnace Ralo i Verige, uz obilazak Peraških ostrva sa lijeve strane, sve do povratka prema cilju na Ponti Seljanova. Pratite regatu sa tivatskih obala i uživajte u spektaklu koji će očarati sve ljubitelje morskog života.

Nagrade će biti dodijeljene najbržem brodu u realnom vremenu, kao i za prva tri mjesta u kategorijama. Tri najbrža broda u realnom vremenu bit će nagrađena vrijednim nagradama, kako bi podstakli takmičarski duh i izvrsnost u jedrenju.

Ceremonija proglašenja pobjednika 19. Tivatske regate UNA Montenegro Cup bit će održana ispred JK Delfin, 28. aprila u 19 sati. Proglašenju prethodi tradicionalna večera za učesnike regate, slijedi provjereno dobro druženje uz nastup Ansambla Toć, obećavajući nezaboravan završetak ovogodišnjeg jedriličarskog spektakla i nastavlja se Festivalom vjetra naredna tri vikenda.

U subotu, 27. aprila, u Tivatskom zalivu održat će se Mala tivatska regata, na kojoj će jedriti najmlađi jedriličari u sportskim flotama Optimist i ILCA.

Ne propustite priliku da budete dio ovog nezaboravnog događaja, obilježenog jedrenjem, sportskim duhom i jedinstvenim ambijentom Boke Kotorske!

Izvor: Radio Tivat

Podijeli vijest:

Leave a Reply