Skip to main content
search
VijestiNautikaIstaknute Vijesti

Uber omogućava korisnicima da rezervišu privatne jahte u Evropi

AAA

Izvor fotografije: cktravels.com / Shutterstock.com

Kompanija donosi luksuzni vodeni transport na lokacije kao što su Ibiza, Venecija, Grčka i Pariz. Ako ste mislili da je Uber Black najluksuzniji, razmislite ponovo.

Kompanija za usluge prevoza od ovog mjeseca proširuje svoju Uber Boat ponudu, koja uključuje korišćenje Uber Yacht u evropskom “hot spotu” Ibiza-e. Na Mediteranskom ostrvu moći ćete da rezervišete privatnu Sunseeker jahtu za dan, sa kapacitetom do osam osoba. Osmočasovno putovanje, koje košta 1.600 eura (1.723 dolara), dolazi sa kapetanom, bocom šampanjca i lokalnim grickalicama – plus Uber prevoz do i od jahte, naravno.

“U Uber-u želimo da našim korisnicima omogućimo da idu bilo gdje, bez obzira gdje putuju,” izjavila je Anabel Diaz, potpredsjednica kompanije za mobilnost u EMEA regiji. “Ovog ljeta dodajemo seriju jedinstvenih nautičkih iskustava u Uber aplikaciju na nekim od najpopularnijih evropskih destinacija, pomažući turistima da maksimalno iskoriste svoje putovanje po moru. Bilo da je riječ o plovidbi oko Ibiza-e u vašoj privatnoj jahti ili doživljaju Venecijanske lagune brodom, oduševljeni smo što možemo da dodamo malo Uber magije u odmore naših korisnika ovog ljeta.”

Na drugim lokacijama, Uber pruža putnicima još više mogućnosti za istraživanje vodenih puteva. Kao što je Diaz pomenula, kompanija ovog mjeseca pokreće vodeni transport u Veneciji. Vozila na zahtjev, koja koštaju od 120 eura (129 dolara) po putovanju, primaju do šest osoba i dostupna su svakog dana od 8 ujutro do 8 uveče. U Grčkoj – gdje je Uber Boat prvi put pokrenut na Mykonos-u prošle godine – kompanija širi svoj domet, dodajući u svoju ponudu Atinu, Krf i Santorini.

Uber čak uvodi svoje vodene transporte u više kosmopolitskih lokacija: Tokom prvog dijela Ljetnjih olimpijskih igara, potpuno električni Uber Cruise brodovi će voziti putnike na jednosatnom obilasku po Seni. Besplatno putovanje će obuhvatiti ikonične znamenitosti kao što su Notr Dam, Luvr i Ajfelov toranj, a sve to možete doživjeti uz čašu šampanjca u ruci.

Širenje Uber Boat dolazi u trenutku kada brend jača svoje prisustvo na evropskom tržištu. Potražnja za uslugama kompanije porasla je za 55 procenata prošle godine u zemljama kao što su Španija i Grčka. A na Ibizi, više od 800.000 ljudi je koristilo Uber-ovu aplikaciju u protekloj godini.

Tako da, možda ćete se suočiti sa konkurencijom za rezervaciju te Uber jahte.

Izvor: Robb Report

Podijeli vijest:

Leave a Reply